Enchanted

Har vart och sett Enchanted idag. Den var faktiskt rätt så bra, speciellt när prinsen skulle sjunga haha ;) Jag tycker att ni ska se den.

image296


Haft en bra jul ? Det har iaf jag. Vi bröt lite med traditionerna eftersom vi bara tittade på kalle och karl bertil jonsson (ush, men mamma tvingade oss), sen tittade vi på simpson's filmen och harry potter 5 (?) Vi åt och öppnade julklappar och hade trevligt. Senare tittade vi på ett herrans liv. Sheet vad jag skrattade åt hennes lilla ryck xD Vi hade tänkt att sova över också men så blev det inte. Menmen nu ska jag gå och se på en till film. Pussgodnatt ♥

Sista-minuten-julklapp; Fudge (:

Fudge är ett jättekul alternativ till er som behöver en sista julklapp såhär innan jul. För er som inte vet är fudge ett jättegott julgodis, speciellt om man gilar choklad. (Jag gör inte det men jag gillar fidge ;P) Använde nåt recept som mamma skrev när hon var typ 20 år och det blev jättegott. Skriver  ner det här. GOD JUL !! ♥


FUDGE (ca. 40 st mellanstora bitar)

Ingredienser:
125g mörk blockchoklad
125g smör
4 dl florsocker
2 msk mjölk
ca 2 dl hasselnötter



Gör såhär:

Lägg ett bakplåtspapper i en avlång bakform (ca. 30x12cm)

Bryt chokladen i bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt alla andra ingredienser utom nötterna. Sätt på medelsvag värme och rör om tills det har smält. Tillsätt mer florsocker om det blir alldeles för tunt.

Höj värmen så att smeten kokar upp. Sätt på svag värme (typ 3an) och låt smeten puttra i 5min. Rör om lite då och då.

Rör i smeten några gången så att det blir en jämn smet.

Hacka hasselnötterna (eller stöt sönder dom lite med en mortel. Men då måste man ta ganska lite nötter i taget), och blanda ner dom i smeten.

Lägg smeten i formen och ställ i kylen i några timmar (helst över natten)

Skär fudgen i valfri storlek (jag gjorde mina typ 3x2cm stora) och lägg i en fin burk. Förvara i kylskåp tills du ska ge bort den !



      


Yummyy :D
 

YEEES !!

Fick betygen idag, faan vad nöjd jag är ;D;D  Och så är det jullov nu, jul om 4 dagar. Kna det bli bättre, lixom ?

Ska baka fudge till f&f snart, kanske inte idag.  - Weho, lov !! (hahahaha xD)

♥♥♥ GOD JUL ALLA ♥♥♥


Pirr, pirr (& pysseldag)

Imorrn kommer betygen. HJÄLP ! Tänk om jag inte får bra ? Typ ig i alla ämnen ?? Okej inget att oroa sig för. (IG i hälften) xD  Ska sluta oroa mig och dricka te istället. Ses kram♥

PS.

Pysseldagen var sådär kul;


♦Vårt pepparkakshus kom 2a i tävlingen, biggan tyckte det såg ut som bröst på taket och tomtarna stack ut ur alla fönster. Najs ;)
♦Vi fick ingen glögg utan julmust att dricka, frågorna på tipspromenaden var svåra att hitta..
♦Filmen var rättså kul, den lilla killen var såå söt :D

Betyg för dagen: 3/5 . roligare än förra året iaf



SVT = humor (?)

När vi satt och åt så var 1:an påslagen på tv:n. Det var reklam och jag tittar lite slött på rutan utan att riktigt fatta vad det är jag tittar på. En röst berättar för mig att jag kan följa med Doris och (hör och häpna), KNÄCKEBRÖDERNA(!) på äventyr osv.  Fick värsta chocken. Jag menar, knäckebröderna !? Vem kommer på ett sånt namn ?? xDD Humor på högsta nivå enligt mig, hahaha. Skrattar så jag (nästan) gråter. x)

 I övrigt hände inte mke idag förutom att vi hade musik istället för matte. Gick på stan med H efter skolan och letade presenter till t, mamma&pappa. Hittade till bror, han kommer att älska den !! (: Mamma tror jag att jag har hittat till, pappa är svårare.. Pysseldag imorgon, hoppas den blir roligare än förra året.

 (M, kul på NO:n idag, hahaha. Men seriöst, skulle vilja berätta för dom men det vore taskigt. Med tanke på vilka som får veta och så. Hahahahaha, bögnojor åt dom :D )

 Kraam♥


behöver julklapps-tips !!

Akut nu, vet inte vad ja ska köpa till varken mamma eller pappa. Ge några bra tips ? Funderade på att köpa handskar till mamma, men ja vet inte ifall det passar hennes jacka. Pappa har jag ingen aning om vad jag ska köpa till. Han fyllde ju nyss år och då fick han ett par handskar (haha, köper  det till alla xD). Jag vet vad jag ska köpa till bror i alla fall. Kan ju annars köpa tvålar och sånt till mami, för hon gillar ju det. Får googla lite på vad man kan köpa till pappa.


image10

↑  Bild från skolavslutningen. Om man tittar noga så ser man att det är ett hjärta ;D  ↑



Ses senare då,♥

God morgon, goten morgen

Vet inte ifall det heter goten morgen påå tyska, men det var i alla fall så vi sjöng på skolan i 0-2 ;) Jag hade en helt sjuk dröm inatt, det var att jag och en kompis skulle smuggla folköl och gin på en tågresa med skolan. Vi åkte fast xD Anyway, jag kom på att jag inte hade gjort franskaläxan så den har jag suttit med nu hela morgonen, men nu kan jag den hyfsat bra. Stör mig bara på: distributeur de billets. Det betyder bankomat , hah.

Skolan börjar kl halv 10 tror jag (kan inte schemat), så jag går väl vid 9. Det suger att bo långt ifrån skolan, men det positiva är att man får lite motion (:


Dagens låt: Three Doors Down - Here Without you 

TANT PIS och hejdå ♥

En grön jul

Och då menar jag inte grön som i "ingen snö" utan grön som i "miljövänlig" ! Hittade en jättebra artikel på aftonbladet.se som jag tycker att alla borde läsa och ta del av.--> Tryck här <--

Försök också att tänka lite på vad de dagliga sakerna du gör har för invärkan på miljön. Gå och cykla mycket och köp närproducerade kläder och mat.
 
(SO har satt sina spår >----< )
Ha en bra 3:dje advent ♥

karlstad & begravning

Var i Karlsdag fredag-lördag (idag). På fredagen kl 3 så åkte vi på begravning av min gammel-moster. Det var jättefint och jag fick gå fram och lägga en ros på graven. Det var jättesynd om alla, speciellt hennes man. Han är typ 76 år och sitter i rullstol, lite halv senil och så, allt var jättesorgligt. Men samtidigt var det skitfint, det låg massa blommor vid graven och allt var vitt och så. Efter begravningen så åt vi mat i nån liten stuga.

 Innan begravningen så åkte vi bil i några timmar och sen checkade vi in på ett hotell. Det var lite mysigt  :P Sen gick vi till gallerian och jag köpte lite kläder. Eftersom vi inte hade så mycket tid på oss så blev det bara ett par svarta byxor, en ljusblå t-skirt och en grå kofta. Ska få allt utom t-skirten i julklapp, haha. I morse åkte vi hem på morgonen för vi var tvugna att fixa saker infär thailands-festen. (Som för övrigt inte är riiktigt slut än , mamma & T sitter fortfarande uppe och sjunger singstar xD) Det var i alla fall rättså kul, men lamt på slutet. Jag och kusinen (den lilla) satt och spelade dam, han vann :P

kram ♥


Sanktalucia

Vi hade lucia-uppvisning på skolan idag och det gick väl bra, tills vi tände tomteblossen. Det kändes helt overkligt, allt blev svart och avlägset och jag satte mig ner, och svimmade fast jag  "vaknade upp" när en lärare frågade hur jag mådde och ifall jag ville gå ut. Men jag sa att jag kunde sitta kvar och väntade lite. Sen kände jag mig bättre och så gick jag och ställde mig igen, sen när vi skulle gå ut så blev det värre och jag fick panik och kunde inte gå eller nåt, helskumt. Det måste sett kul ut xD men som tur var så var det en som hjälpte mig att sätta mig och jag hade lite tur för jag lyckades sätta mig vid min klass (fast det visste jag inte först) och sen fick jag ett glas vatten av en lärare. Jag mår ganska dåligt nu fast jag ska va med på de två uppvisningarna som är i kväll. Hoppas det går bättre ;)

OHH, VILL ÅKA TILL THAILAND NU !! tur att vi har thailandsfest i över-morgon  :D:D


thailand


KRAM&PUSS

jag (hjärta) väskor

Ska köpa en ny väska snart (eller kanske önska mig i  julklapp). Vilken tycker ni att jag ska köpa ?

image8


Vilken tycker DU ? :)

                                                                                      --kram ♥

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0