Sista-minuten-julklapp; Fudge (:
Fudge är ett jättekul alternativ till er som behöver en sista julklapp såhär innan jul. För er som inte vet är fudge ett jättegott julgodis, speciellt om man gilar choklad. (Jag gör inte det men jag gillar fidge ;P) Använde nåt recept som mamma skrev när hon var typ 20 år och det blev jättegott. Skriver ner det här. GOD JUL !! ♥
FUDGE (ca. 40 st mellanstora bitar)
Ingredienser:
125g mörk blockchoklad
125g smör
4 dl florsocker
2 msk mjölk
ca 2 dl hasselnötter
Gör såhär:
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång bakform (ca. 30x12cm)
Bryt chokladen i bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt alla andra ingredienser utom nötterna. Sätt på medelsvag värme och rör om tills det har smält. Tillsätt mer florsocker om det blir alldeles för tunt.
Höj värmen så att smeten kokar upp. Sätt på svag värme (typ 3an) och låt smeten puttra i 5min. Rör om lite då och då.
Rör i smeten några gången så att det blir en jämn smet.
Hacka hasselnötterna (eller stöt sönder dom lite med en mortel. Men då måste man ta ganska lite nötter i taget), och blanda ner dom i smeten.
Lägg smeten i formen och ställ i kylen i några timmar (helst över natten)
Skär fudgen i valfri storlek (jag gjorde mina typ 3x2cm stora) och lägg i en fin burk. Förvara i kylskåp tills du ska ge bort den !

Yummyy :D
Ingredienser:
125g mörk blockchoklad
125g smör
4 dl florsocker
2 msk mjölk
ca 2 dl hasselnötter
Gör såhär:
Lägg ett bakplåtspapper i en avlång bakform (ca. 30x12cm)
Bryt chokladen i bitar och lägg i kastrullen. Tillsätt alla andra ingredienser utom nötterna. Sätt på medelsvag värme och rör om tills det har smält. Tillsätt mer florsocker om det blir alldeles för tunt.
Höj värmen så att smeten kokar upp. Sätt på svag värme (typ 3an) och låt smeten puttra i 5min. Rör om lite då och då.
Rör i smeten några gången så att det blir en jämn smet.
Hacka hasselnötterna (eller stöt sönder dom lite med en mortel. Men då måste man ta ganska lite nötter i taget), och blanda ner dom i smeten.
Lägg smeten i formen och ställ i kylen i några timmar (helst över natten)
Skär fudgen i valfri storlek (jag gjorde mina typ 3x2cm stora) och lägg i en fin burk. Förvara i kylskåp tills du ska ge bort den !


Yummyy :D
Kommentarer
Trackback